Setiap Kali Barang Yang Diterima Dari Seller Tiba Mesti Barang Tersebut Dicuri Oleh Pihak Kurier .

0
214

Posted by Adrian Lo Kooi Hin on Friday, September 7, 2018

Siapa tak marah bila barang yang kita terima tiada dalam bungkusan dan rupa rupanya telah dicuri oleh pihak yang menghantar barang tersebut. Kes kes ini sudah banyak kali terjadi samada dari syarikat P. Malaysia atau lain lain. Kali ini lelaki yang bernama Adrian Lo yang merupakan vape famous / reviewer kehilangan barang yang dikirim dari China.

Beliau menyatakan ada kesan potong di bungkusan beliau dan sebelum itu terdapat perkara yang mencurigakan apabila pihak China memberitahu barang beliau sudah selamat sampai tetapi Adrian tidak terima sebenarnya. Mari dengar apa dia cakap.

Hello puk ima Skynet.. kalau company u nampak sila pm aku.. sila tag mereka guys.. sungai petani branch.. tracking check rabu dah sampai, call pergi sana cakap khamis hantar keluar, khamis x sampai call sekali lagi cakap jumaat sampai. Sebelum hantar mereka nak curi x dapat curi.. kes kedua ni. Satu kes lagi kena dekat member aku juga barang kena curi. #skynet #boikotskynet

Jika ingin membuat tuntutan di Skynet rasa tidak berbaloi. Cuba baca ini yang diambil dari website rasmi Skynet

Damage or shortage must be reported in writing to Skynet within 48 (forty eight) hours from the date the consignment is delivered to the consignee, or in the event of non-delivery, fourteen (14) days from the date shipment is handover to Skynet.

The maximum liability of the company for any claims made against us would be RM100.00 OR the actual value of the consignment OR the cost of re-shipping whichever is lower

Antara Komen-Komen Netizen

Mohd Nizam Skynet membuat org hilang kepercayaaan…. Itu brg org mana blh curi… Sapa bos skynet??

Boon Chuan Lee Skynet memang kiong kan!!! I punye barang tak hantar2 cakap dah hantar, suruh tunjuk prove takde o0o! Dapat prove tapi alamat lain!!! Bukan sekali sahaja jadi!!! Lagi barang mahal!!! Fu*koff!!! Kata sender kasi alamat tak betul, sender tunjuk prove alamat betul!!! Ishh….!

Saiful Azhar Sy sudah banyak kali kena… ada yg sampai hancur ada yg x sampai 2 … dah lama boikot..

Syed Shahrul Fahmi Pakat ramai2 boycot skynet, kite guna company lain.. Stakat ni GDex xmenghampakan lg.

Zatiey Che Ani Servis citylink sungai petani pun teruk. Brg dh sampai seminggu tapi depa xhantar2 kpd kita.
Bila call depa tanya drebar lori ckp hantar dah haritu depan rumah. Bila saya tnya sapa nama penerima tu? Bila? Depa terus xtau jawab n kata nanti kami call blk.

Bila baca review org kt internet ramai bg feedback teruk. Jgn pecaya depa kata nak call balik.So saya decide utk pi terjah terus. Akak kat kaunter tu agk lazer. Bila pi sana depa tnya lgi kt drebar hantar dah ka? depa kata hantar dah. Lepas tu saya tnya lagi sapa penerima? Bileh bg details penerima? Still xboleh jwb.

Depa kata sat depa cari..cari2 mmg ada dlm store lgi. Means depa tipu. Xhantar lagi kata hantar dah. Habaq saja lah kata xhantar lagi. Kan senang. Ni buat kita terpikiaq2 sapa yg ambik. Kena curi ka. Ok sekian.

Fauziah Twin Ogy Courier Service…kena ambik pekerja yg jujur bertanggungjawab, hantar kursus, ambik id pekerja yg bawak brg keluar, dari org pertama sehingga org terakhir yg pegang brg tu..jika keadaan meragukan report polis. Mereka tak boleh lari.

KREDIT : Adrian Lo Kooi Hin