Anggota polis tapau nasi di bulan Ramadhan hampir dikenakan tatatertib.

0
141

Viral di media sosial apabila seorang anggota polis telah dilihat memesan makanan dari beberapa orang india yang memberi bungkusan “plastik hitam” kepada anggota polis tersebut yang berada didalam kereta. ianya mengakibatkan kecaman teruk oleh netizen kepada anggota tersebut namun tiada sesiapa mengetahui cerita sebenar di sebalik kejadian tersebut .

Namun selepas tularnya video tersebut , beberapa orang netizen yang mengetahui situasi sebenar kejadian tersebut telah tampil dengan beberapa keterangan di media sosial yang membela anggota polis tersebut.

Salam Tn,
Mengenai video ini, anggota mpv Ipd Klang Selatan Kpl Safar n Kpl Kaswadi. Isteri Kaswadi disyaki TB. Telah dikuarantin di rumah selama 6 bulan. Dia juga perlu mengambil ubat-ubatan di bawah pengawasan juga. Jadi dia tidak melakukan puasa hari ini. Kerja mereka selesai pukul 4 petang membeli makanan selepas jam 3.30 petang. Seseorang mengambil video dan viralkan video itu. Mereka tidak makan di tempat awam tetapi mengambil makanan sahaja.
Saya akan mengingatkan semua ahli Muslim saya untuk tidak melakukannya di khalayak ramai lagi dengan kenderaan polis.

Isteri Kpl Kaswadi bekerja sebagai jururawat di jabatan ICU Hospital Selayang. Telah didiagnosis dengan TB Tuberculosis dalam tempoh 2 bulan. Dia dikuarantin di rumah. Mereka mempunyai anak perempuan berusia 6 tahun. Kpl Kaswadi mempunyai masa yang sukar untuk menguruskan isteri sakit, anak perempuannya. Dia terlambat untuk bekerja sedikit masa saya memahami keadaannya. Dia juga di bawah ubat. Di bawah keadaan ini, saya merasa belas kasihan untuk apa yang dia lalui.

Setelah itu kenyataan tersebut viral namun tidak dikenalpasti asal usul kenyataan tersebut .

DISEDIAKAN OLEH : MD ASRUL

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here