“Aku Tak Dakwa Kau Sebab Ceroboh Tanah Kerajaan Dah Cukup Baik” YB Pengkalan Batu Dikecam Apabila Aksinya Dirakam Ketika

0
684

Siapakah dia ..orang hebat ini bertanya ? Please share ramai ramai

Posted by Kelab Najib Razak on Wednesday, August 29, 2018

Video ini dimuatnaik dalam halaman facebook Kelab Najib Razak mendapat kecaman dari pelbagai pihak.

Di dalam video tersebut, pada mulanya datang seorang pemuda yang menyatakan tanah itu miliknya apabila ditanya. Slepas YB Norhizam memperkenalkan diri beliau, terus beliau mengaku itu tanah kerajaan. Walaubagaimanapun, beliau cuba untuk mempertahankan binaan di atas tanah tersebut kerana binaan itu adalah stor milik ayahnya.

Pihak polis juga terpaksa terlibat untuk meredakan keadaan apabila pemuda itu berkeras ingin mempertahankan binaan tersebut.

“Kira baik la saya tak dakwa awak ceroboh tanah kerajaan”

Sehubungan dengan itu, tindakan YB berkenaan mendapat kecaman dari pelbagai pihak.

YB Norhizam menang pada pilihanraya 14 yang lepas
DAP Melaka mengumumkan sembilan calon termasuk Melayu yang akan bertanding bagi satu kerusi Parlimen dan lapan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14).

Setiausaha DAP negeri, Khoo Poay Tiong yang juga penyandang DUN Ayer Keroh mengetuai senarai tersebut bagi calon Parlimen Kota Melaka.

Pengerusi DAP Melaka,Tey Kok Kiew kekal bertanding di DUN Banda Hilir yang dimenangi oleh beliau pada PRU ke-13.

Calon tunggal Melayu, Norhizam Hassan Baktee yang merupakan Timbalan Pengerusi DAP negeri diumum bertanding di DUN Pengkalan Batu yang disandang Lim Jack Wong yang kini bebas.

Pengumuman rasmi itu dibuat oleh Pengerusi DAP kebangsaan, Tan Kok Wai semasa berucap pada majlis makan malam dan ceramah DAP Melaka di sini sebentar tadi.

Enam lagi calon ialah Damian Yeo Shen Li bagi DUN Duyong, Low Chee Leong (Kota Laksamana), Kerk Chee Yee (Ayer Keroh), Dr. Wong Fort Pin (Bemban), Seah Shoo Chin (Kesidang) dan G. Saminathan (Gadek).

Keenam-enam mereka dan Norhizam merupakan calon muka baharu dengan Chee Yee sebelum ini berkhidmat sebagai Setiausaha politik Penasihat DAP, Lim Kiat Siang merupakan calon muda berusia 25 tahun.

kerusi DUN Pengkalan Batu dimenangi beliau dengan majoriti 2672 undi.

SUMBER : Mat Bawang Media